Om

Om Generalens Bar

Historie

Generalens bar har ligget i dens form på denne adresse siden 1975, og været ejet af den samme familie i over 40 år. Familien Inge og Ole Andersen, fra KIKHAVN ved Hundested og siden 2009 deres datter Anne Marie Hofmeyer Andersen. Det har helt sikkert stort set været et inn sted siden Inge og Ole overtog stedet på trods af de kom fra Hundested. Og de fik hurtigt succes Med drive stedet som var indrettet med stuk, højt til loftet og franske silke tapeter og tykke eksklusive engelske tæpper.
Det var også stamsted for søværnet som i mange år frekventerede Generalen og Auderød lejren var et dejligt pust til byen.
Også en del af frømandsuddannelsen foregik i lejren og kronprins Frederik var også forbi Generalen i ny og næ med sine to livvagter. 2007 blev den lukket.
Oven på Generalen lå et galleri hvor Prins Henrik af og til kom forbi og Kunderne var hurtige til hænge ud af vinduerne og hilse på.
Gennem årene er der kommet et hav af forskellige mennesker.
Mange musikere er også kigget forbi, Kim Larsen, Stig Rossen, Liam O`Connor L.O.C, etc.etc.
Ja det er aldrig kedeligt gå på Generalen.
Også søfolkene fandt vej forbi Nørregade, når de anløb på deres coastere i Frederiksværk havn fra alle mulige dele af europa. Så fik man lige en sludder om det sidste nye på fronten.

Johan Frederik Classen grundlage Frederiksværk i 1756 som Danmarks Første industriby med produktion af jernkanoner etc.
Kongen på dette tidspunkt hed Frederik d.5 og der er delte meninger om byen er opkaldt efter ham eller den driftige forretningsmand generalmajor Johan frederik classen.
Mon ikke det er til gætte.

Selve GENERALENS BAR som ligger i en stor majestætisk bygning opført i palæ stil, I starten af 1900 tallet efter en stor brænd.
Og som alle nok har gættet er dette sted opkaldt efter Generalmajor Johan Frederik Classen.
Der kan læses mere om denne historie i bogen Classens Værk, skrevet Af Allan Vendeldorf. Bogen kan købes på GENERALEN også i folkemunde GENE.

Stedet med det flotte Guldtapet og røde billard klæde. Og antikke møbler.

Generalens bar

Kig forbi

Kig forbi butikken i dag! Har du spørgsmål, er du også velkommen til at ringe til os på telefon (+45) 47 77 06 66, eller sende en mail til generalensbar@gmail.com. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Vi glæder os til at se dig i vores butik og hjælpe dig med at finde de produkter, du søger.

(+45) 47 77 06 66
generalensbar@gmail.com